top of page

Sportovní a pohybové hry pro žáky 1. stupně ZŠ



Název: Sportovní a pohybové hry pro žáky 1. stupně ZŠ


Jméno autora: Mgr. Zdeněk Rechtik, Ph.D.

 

Forma: Padlet (studijní opora v Padletu)

 

Stručná anotace:


Vytvořený studijní materiál prezentuje základní teorii k výuce sportovních her na 1. stupni ZŠ a zároveň náměty na jejich praktickou realizaci. Přibližuje současný přístup k výuce sportovních her založený na malých herních formách a herním přístupu k nácviku dovedností, kde mají žáci vyšší zapojení.


Jednotlivé dlaždice na studijní nástěnce jsou logicky a přehledně propojeny a poskytují tak ucelenou prezentaci a nabídku sportovních her v rámci 1. stupně základních škol.


Materiál se dále snaží o zapojení rozmanitých druhů sportovních pomůcek a prezentuje práci s prostorem jako klíčový faktor právě při přípravě malých herních forem.


Cílová skupina: studující bakalářských i magisterských studijních programů PdF UP v Olomouci (prezenční/kombinovaná forma), zejména těchto program: Učitelství pro 1. stupeň základní školy, Učitelství pro 1. stupeň základní školy a speciální pedagogika / předmět Tělesná výchova s didaktikou 3, didaktika sportovních her, Pohybové hry a jejich didaktika, Didaktika pohybových her, Didaktika TV a Sportovní hry s didaktikou.

 

Materiály ale mohou využít také učitelé z praxe, zejména učitelé na prvním stupni ZŠ.

 

Studijní materiál byl vytvořen pro potřeby výuky na PdF UP v Olomouci a jeho vznik byl podpořen z programu Národního plánu obnovy v rámci projektu UP 22+ edUP.

 

Navštivte knihovnu studijních materiálů vzniklých nejen v rámci projektu Národního plánu obnovy UP 22+ edUP! Na webu Centra inovací ve vzdělávání PdF UP www.civpdfup.com najdete stovky materiálů ke studiu pro studenty a studentky učitelství a dalších pedagogicky zaměřených studijních programů!



3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page