top of page

Setkání k pokusnému ověřování Systému podpory provázejících učitelů


Na půdě Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci se ve středu 29. března 2023 uskutečnila schůzka s ředitelkami a řediteli olomouckých základních škol. Tématem bylo pokusné ověřování Systému podpory provázejících učitelů.


Toto ověřování má za cíl realizovat, ověřit a vyhodnotit připravovaný Systém podpory provázejících učitelů, jehož smyslem je připravit učitele, kteří vedou studenty učitelství na pedagogických praxích. Pokusná fáze bude trvat do roku 2025, finální systém bude spuštěn od roku 2026. V rámci právě probíhající fáze získají provázející učitelé vzdělávání, metodickou podporu a finanční ohodnocení.


Za Pedagogickou fakultu vystoupili doc. PhDr. Vojtech Regec, Ph.D., děkan Pedagogické fakulty, doc. PhDr. Radka Dofková, Ph.D., proděkanka pro studium, PhDr. Jitka Petrová, Ph.D., vedoucí Centra celoživotního vzdělávání a Mgr. Barbora Vlachová, referentka pro pedagogické praxe. Ti zúčastněným ředitelkám a ředitelům základních škol představili koncept Systému podpory provázejících učitelů a vysvětlili roli Pedagogické fakulty v přípravě provázejících učitelů. V průběhu tohoto roku bude na Pedagogické fakultě spuštěn kurz pro budoucí provádějící učitele, který učitelům umožní rozvinout své mentorské a reflektivní dovednosti a kompetence.



Text: Petr Černoch, text MŠMT

Foto: Lukáš Blokša

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page