top of page

Banka námětů k aktivizační výuce Výchovy ke zdraví 3


Název: Banka námětů k aktivizační výuce Výchovy ke zdraví 3


Jména autorek: doc. Mgr. Michaela Hřivnová Ph.D. a Mgr. Kateřina Bednářová


Forma: Padlet (studijní opora v Padletu)


Stručná anotace:


Prevence nemocí, včetně nemocí infekčních, je součástí zdravotní gramotnosti, přičemž zdravotní gramotnost je jeden z pilířů Zdraví 20230, tj. strategického rámce rozvoje péče o zdraví v České republice do roku 2030.


Studijní materiál má formu virtuální nástěnky a zaměřuje se na inovativní aktivity ověřené v edukační realitě nižšího sekundárního vzdělávání vztahující se k tematice prevence infekčních nemocí s akcentem na prevenci antropozoonóz (nemocí přenášených zvířaty).


Důležitou součástí studijního materiálu je didaktický popis šesti výukových aktivizačních metod, které byly implementovány ve výuce 8. ročníků na vybrané základní škole.


Cílová skupina: studující bakalářských i magisterských studijních programů PdF UP v Olomouci (prezenční/kombinovaná forma), zejména těchto programů: Učitelství výchovy ke zdraví, Učitelství odborných předmětů pro zdravotnické školy, materiály mohou využít také učitelé z praxe, zejména učitelé na druhém stupni ZŠ a další zájemci.


Studijní materiál byl vytvořen pro potřeby výuky na PdF UP v Olomouci a jeho vznik byl podpořen z programu Národního plánu obnovy v rámci projektu UP 22+ edUP.


Navštivte knihovnu studijních materiálů vzniklých nejen v rámci projektu Národního plánu obnovy UP 22+ edUP! Na webu Centra inovací ve vzdělávání PdF UP www.civpdfup.com najdete stovky materiálů ke studiu pro studenty a studentky učitelství a dalších pedagogicky zaměřených studijních programů!

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page